Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Eerste architectuurprijs voor Adriaan Dessing

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 6 april 2018 15:13

Foto: Waelhof via Google Streetview


De eerste Westlandse architectuurprijs wordt op zaterdag 14 april postuum uitgereikt aan Adriaan Dessing. Tijdens het Westlands Woonevent nemen de nazaten Robert en Floortje Dessing de prijs in ontvangst uit handen van wethouder De Goeij.

Adriaan Dessing leefde van 1882 tot 1948. Van 1910 tot 1927 was hij Gemeentearchitect van de gemeente Naaldwijk. Na onderzoek is bekend geworden, dat hij ongeveer 35 ontwerpen van Westlandse gebouwen op zijn naam heeft staan. Daaronder ook die van een twee-onder-eenkapwoning aan de Dijkweg in Honselersdijk en de Waelhof aan de Galgeweg in Naaldwijk.

De architectuurprijs is een initiatief van de deze maand opgerichte belangenvereniging WestlandDesign van architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten die werkzaam zijn in het Westland. Op WOS TV is nog tot vrijdagavond 19.00 uur het programma In Jouw Buurt te zien, waarin deze prijs centraal staat. De uitzending is terug te zien via Uitzending Gemist.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS