Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Geschokte reacties op overlijden Hans Horlings (58)

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 1 april 2020 13:14

Foto: gemeente Midden-Delfland


Op social media verschijnen veel geschokte reacties op het overlijden van wethouder Hans Horlings. De wethouder van Midden-Delfland overleed afgelopen nacht aan de gevolgen van het coronavirus.

Horlings was lid van het CDA. Rob Zwaard, fractieleider van CDA Midden-Delfland, laat weten: "Tot ons onuitsprekelijke verdriet moeten wij u mededelen dat onze wethouder Hans Horlings de strijd tegen het coronavirus verloren heeft. Dagen lang zweefden wij tussen hoop en vrees en hebben wij gebeden om herstel. Met Hans Horlings verliezen wij een door de wol geverfd politicus, een keiharde werker, een kundig wethouder, maar bovenal een aimabel en uitermate vriendelijk mens."

Zwaard vervolgt: "Het was een voorrecht om met hem te mogen samenwerken en wij zijn hem veel dank verschuldigd voor zijn jarenlange inzet voor het CDA en de gemeente Midden-Delfland in het bijzonder. Het is moeilijk om deze keiharde realiteit onder ogen te zien, wat een immens verdriet voor zijn vrouw en dochter. Naar hen gaat dan ook op dit moment onze aandacht en gedachten uit, wij wensen hen alle kracht toe om dit onbeschrijfelijke verlies een plekje te geven in hun verdere leven."

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, zegt te zijn opgeschrikt door het overlijden van de wethouder: "Mijn diepe medeleven gaat uit naar zijn vrouw en dochter. Hans zal door velen gemist worden in en buiten zijn gemeente." De Haagse wethouder Robert van Asten noemt het 'triest nieuws' en condoleert de familie van Horlings. "Als collega-wethouder in de MRDH zal ik Hans rustige, coöperatieve en aardige aard erg missen", schrijft Van Asten.

Oud-burgemeester van Zoetermeer Charlie Aptroot reageert geschokt: "Afschuwelijk. Zo’n aimabel mens en betrokken bestuurder. Heel veel sterkte voor zijn gezin, familie en vrienden." Burgemeester Christiaan van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk: "Ik word er verdrietig en stil van. Mijn gedachte zijn bij zijn vrouw en dochter. Gemis voor Midden-Delfland en CDA", zegt hij op Twitter.

'Meer dan prettig samengewerkt'

Het Haagse raadslid Richard de Mos heeft goede herinneringen aan Horlings: "Wat een heftig en naar bericht. In mijn periode als wethouder meer dan prettig samengewerkt met Hans Horlings. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar familie, vrienden en gemeente Midden-Delfland." Ook Floor Vermeulen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, staat stil bij de dood van de wethouder. "Wat een slag dit verlies van een fijn mens en een goede wethouder. Ik ga hem als collega ontzettend missen."

Ook Pieter Eenhoorn, voorzitter van ondernemersnetwerk VNO-NCW Westland-Delfland, reageer bedroefd. "Ik wil mijn diepe medeleven betuigen aan de familie Horlings en medewerkers van de gemeente Midden-Delfland. Helaas krijgt dit vreselijke virus steeds meer gezichten."

De CDA-wethouder overleed in de nacht van dinsdag op woensdag. Hij werd op 24 maart opgenomen in het ziekenhuis. "We zijn geschokt en stil van verdriet", schrijft de gemeente Midden-Delfland. De gemeente heeft online een condoleanceregister geopend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS