Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoekse fotografe maakt voordeurportretten

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 27 maart 2020 14:35

Foto: Joyce Huis


De Hoekse fotografe Joyce Huis probeert een positief geluid te laten horen ten tijde van de coronacrisis door het maken van voordeurportretten. Voor veel huishoudens is het even wennen om met z'n allen vanuit huis te werken, maar het is volgens Huis ook bijzonder. "We zijn met z'n allen thuis, dat gebeurt bij ons thuis normaal alleen met Kerstmis of in de zomer", vertelt ze.

Om mensen in deze bijzondere tijd vast te leggen is de fotografe begonnen aan een serie voordeurportretten. Huishoudens worden voor hun woning, op gepaste afstand met een telelens gefotografeerd. Zo ook de familie De Geus uit Hoek van Holland. "Die foto gaan we wel ophangen. En dan hopelijk als we ooit kleinkinderen hebben kunnen we vertellen hoe papa en mama en opa en oma erbij zaten in de coronatijd."


Het project is begonnen in het oosten van het land. Huis heeft, met toestemming het project ook naar onze regio gehaald. "Mensen reageren heel enthousiast", vertelt ze. "Veel mensen vinden deze hele tijd spannend, maar er zijn ook positieve dingen uit te halen. Je moet ook genieten van het samenzijn en de warmte."

Zolang er geen totale lockdown komt wil Huis op maandag, donderdag en zaterdag een paar uur besteden aan de portretten. "Ik maak per huishouden zo'n vijf tot tien minuten foto's. Daar stuur ik ongeveer vijf foto's op, mensen hoeven er niet voor te betalen. Daarnaast lijkt het me leuk om de foto's te exposeren in het KUZhuis in Hoek van Holland." 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS