Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Streep door evenementen: Koningsdag, bevrijdingsfeesten en strandopening van kalender

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 24 maart 2020 10:36

Foto: Archief MSV Megaweek


Het verbod op evenementen tot 1 juni heeft vanzelfsprekend ook grote gevolgen voor onze regio. Allerlei kleine en grote evenementen moeten vanwege de kabinetsmaatregelen rond het coronavirus worden afgelast: van Koningsdag en de bevrijdingsdagactiviteiten tot de strandopening in Hoek van Holland. Een overzicht van evenementen die tot 1 juni stonden gepland.

De oranjecomités van Hoek van Holland, Honselersdijk en Wateringen namen het besluit om de feestelijkheden rond Koningsdag op 27 april af te gelasten al eerder, nu moet dat ook gebeuren in de overige kernen. Extra zuur voor het comité in De Lier, dat vanwege het 100-jarig bestaan groots zou uitpakken met feesten verspreid over meerdere dagen. Ook door het festival Cannes Kingsday zal een streep moeten.

Iets meer dan een week later, op 5 mei, zou 75 jaar bevrijding worden gevierd; voor een groot deel van Nederland met een verplichte vrije dag. In allerlei kernen stonden activiteiten gepland en het festival Wollepop, dat slechts eens in de vijf jaar wordt gehouden, zou terugkeren met een indoor-editie in het Teejater in Naaldwijk. Deze feesten kunnen nu niet doorgaan.

En dan Hemelvaartsdag, 21 mei: de Strandopening in Hoek van Holland, een dag waarop strandtenten in het kustdorp de opening van het nieuwe strandseizoen zouden vieren. Daarbij ook optredens van artiesten als Famke Louise en Kriss Kross Amsterdam.

Kijkend naar de evenementenkalender kom je meer populaire feesten en evenementen tegen die nu moeten worden afgelast: de Q-Music Foute Party bij Velo op 18 april, met artiesten als Snollebollekes en Roy Donders. De 25ste Megaweek bij MSV'71 in Maassluis (eind april). De derde Westland Triathlon in recreatiegebied De Wollebrand (17 mei). Ook de avondvierdaagsen in diverse kernen, het Tekno Event in De Lier en het North Sea Tournament bij Ondo in 's-Gravenzande staan op de kalender vóór 1 juni.

Andere organisaties, zoals die van het VetHeuls Weekend in Kwintsheul en Kom in de Kas hadden eerder al de beslissing genomen om een streep door hun evenement te zetten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS