Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Volleyballers Velo naar topdivisie

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 1 april 2020 09:32

Foto: Velo


De volleyballers van Velo komen volgend seizoen uit op het op een na hoogste landelijke niveau: de topdivisie. Ook drie andere ploegen in onze regio promoveren deze zomer, naar aanleiding van een nieuw besluit van de Nederlande volleybalbond.

De volleybalcompetities werden 18 maart al beëindigd, er zouden geen kampioenen worden aangewezen. Wat er zou gebeuren met de eindstand en eventuele promoties en degradaties was nog niet duidelijk.
Inmiddels is het besluit genomen dat het aantal punten zou worden gedeeld door het aantal gespeelde wedstrijden en dat dit de eindstand zou bepalen. Promoties en degradaties worden ook (deels) toegepast.

Op basis van de nieuwe eindstand eindigen de heren van Velo als derde in de eerste divisie en is daardoor een van de zes ploegen die promoveren. Dit heeft er mede mee te maken dat er volgend seizoen een extra topdivisiepoule wordt toegevoegd.

De heren van PQV waren al kampioen in de tweede klasse J. De titel vervalt echter, promotie naar de eerste klasse gaat wel door. In de derde klasse P bij de dames eindigt Monza bovenaan en promoveert daarmee naar de tweede klasse.

De dames van Velo kwamen dit seizoen uit in de eerste klasse F, maar eindigen met slechts 9 punten onderaan en degraderen daarmee naar de tweede klasse.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS